Ga terug naar overzicht

HENK Visits Nellie Benner

In de serie ‘HENK Visits’ bezoeken we inspirerende mensen om je een kijkje te geven in hun dagelijkse leven thuis. Dit keer brengen we een bezoek aan radio DJ, presentatrice en mommy-to-be Nellie Benner.

In de hoofdstad van Nederland stappen we binnen in het kleurrijke interieur van Nellie, waar ze samenwoont met haar vriend en hun drie katten. Hun huis heeft een complete metamorfose ondergaan, waarbij kleur en persoonlijkheid centraal staan. We spraken met Nellie over de verbouwing, haar unieke stijl en hoe het aanstaande moederschap haar interieur beïnvloedt.

Je hebt je huis recentelijk verbouwd; wat vond je het belangrijkst bij het creëren van je interieur?
Er moest veel licht, kleur en verschillende materialen in ons interieur zijn. Bijna alles in ons huis komt van Marktplaats of is ontworpen door een designer. Die combinatie vind ik heel leuk. Ik wil geen standaard dingen van de groothandel. Tijdens mijn zwangerschap koos ik even voor natuurtinten, maar dat bleek een domme keuze, dat past helemaal niet bij mij. Iedereen moet zijn eigen plekje hebben, maar zwart metalen kozijnen, deuren en lichtkleurige visgraatvloeren zijn wel behoorlijk saai, toch?

Waar haal jij je inspiratie vandaan voor je interieur en hoe komt je persoonlijke stijl daarin terug?
Mijn inspiratie komt van een mix van wat ik mooi vind, wat mijn vriend mooi vindt, en de mooie plaatjes die mijn beste vriendin vaak opstuurt. Pinterest is ook heerlijk om doorheen te scrollen, er zijn zoveel verschillende stijlen te ontdekken. Je moet wel oppassen dat je niet het spoor bijster raakt. En het kan ook frustrerend zijn als je bijvoorbeeld je droomtafel ziet, maar dan is het een design tafel van 18.000 euro. Dan moet je creatief zijn. Mijn persoonlijke stijl is altijd een beetje afwijkend van de massa. Soms is het mega stijlvol, maar ik sla de plank ook weleens volledig mis.

Als je één meubelstuk of decoratie zou moeten kiezen dat het beste jouw persoonlijkheid weerspiegelt, welke zou dat zijn?
Het onafgemaakte plafondlampje. Het geeft licht, valt op, wil graag goed doen, maar heeft zo zijn gebreken. ;)

Welk meubelstuk of welke decoratie heeft een speciale betekenis voor je?
De tekeningetjes, gemaakt door mijn overgrootopa Gerrit Benner. Hij was een beroemd kunstschilder. 

Waarom heb je gekozen voor de Trace set?
Een mooie tuinset is voor het leven. Ik vind het formaat en het ontwerp heel mooi. Het is schattig, maar gemaakt van zwaar en sterk materiaal!

Je wordt binnenkort moeder, heeft dit nog invloed op de keuzes die je maakt in je interieur?
Ik ben geen fan van roze, maar ik heb wel opeens een gekleurde tafel van Bannach besteld met een roze blad. Raar, toch? Misschien ben ik toch stiekem een beetje beïnvloed. 


Nieuwsgierig geworden naar de Trace Buitenset van Nellie? Je vindt alle Trace producten hier

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de Studio HENK nieuwsbrief en ontvang als eerste exclusieve uitnodigen voor evenementen, nieuwe producten, tweedekans aanbod en winacties.